KRAAMFEEST SPULLEN


Is een baby geboren in het poppenhuis of is er een echte baby geboren? Dan zijn hier wat dingen om een kraamfeestje mee te maken.
Leuk te gebruiken in een kijkkastje, of in een hoekje gemaakt van een felicitatiekaart.
De benodigde materialen zijn wit geschreven.KADOMAND
Knip een stuk krullint af. Knip (in het smalle stuk) ongeveer 1 cm van maximaal 2mm breed. Nu kun je door aan dit stukje te trekken het krullint splitsen.
Versier hiermee een mooie rieten mand bijvoorbeeld door het hengsel te omwikkelen en de uiteinden te krullen met een schaartje.
Neem restjes afvalhout, kralen, opgevouwen tissue, stukjes piepschuim enz en pak die in kadopapier met een klein motiefje.
Maak zo 7 kadootjes, voor elke dag van de kraamtijd 1, en leg ze in de mand.


LETTERSLINGERr
Leg een vel papier (reklamefolder o.i.d.) op de tafel. Knip een stuk van ongeveer 30 cm wit ijzergaren af en plak dit met plakband vast op de reklamefolder.
Er zijn zakjes met letters te koop. Ze zijn 6 mm hoog en zilver, goud, rood, groen, fuchia en blauw van kleur.
Zoek de letters in de kleur die je mooi vind "Hoera een jongen" of "Hoera een meisje" of "Hoera een baby".
Doe aan de bovenkant van de letter een beetje tacky glue en leg het voorzichtig op het ijzergaren.
Leg zo alle letters neer en laat een beetje ruimte tussen de verschillende woorden.
Knip het ijzerdraad af op de maat die goed is voor jouw projekt.BESCHUIT MET MUISJES
Kneed kleine stukjes fimo in de kleuren oker, wit, blauw of roze goed door elkaar.
Maak van de okerkleurige fimo een rolletje van 5 mm.
Snij hier plakjes van 1mm dikte van en duw die met een vinger iets platter tot ze ongeveer 8 mm zijn. Neem de witte en blauwe of roze fimo en leg die naast elkaar in een oud thee-ei en duw de fimo door het ei. Schraap met een mesje kleine beetjes doorgeduwde fimo van het ei af, in het midden, zodat je twee kleuren op je mesje krijgt en leg die op de plakjes oker.
Bak de beschuiten met muisjes en lak ze daarna af met glanslak.


ZAKJE DOOPSUIKERS
Knip uit een stukje witte tule een cirkel van 5 cm . Dit gaat het beste door er een malletje van papier op te spelden en daar langs te knippen.
Leg in het midden van de tulecirkel 5 muisjes in de gewenste kleuren. De muisjes kunnen gemaakt worden van fimo ovaaltjes van 3 mm maken, maar er kunnen ook heel goed echte muisjes voor gebruikt worden, dus die op maxibeschuiten gedaan worden.
Knip een stukje krullint af en splits dit (zie kadomand).
Vouw het stukje tule met de muisje erin dicht en knoop het stukje krullint eromheen. Maak met een schaar krulletjes in het lint en knip ze af, zodat ze in goede verhouding zijn met het zakje.
Een heleboel zakjes in een mand of op een schaal geeft een leuk effekt.
Deze zakjes kunnen ook heel goed gebruikt worden voor een bruiloftsfeest.KAARTENSLINGERS
Bij de HEMA foto-afdeling hebben ze folders van hun kollektie trouw- en geboortenkaarten.
De plaatjes in deze folder zijn precies op de goede schaal om een leuke slinger kaarten mee te maken.
Knip de plaatjes die je leuk of toepasselijk vind uit en plak ze met een druppeltje tacky glue op een stukje wit ijzergaren of dun lint.


OOIEVAAR
Koop in een speelgoedwinkel (bv Early Learning Centre) een mooie ooievaar In een poppenhuiswinkel of op beurzen zijn kleine plastik poppetjes te koop. Probeer er eentje te krijgen die staat/ligt.
Als dit niet lukt kun je er eentje nemen die op een potje zit. Haal dan het popje van het potje af en snij het staafje waarmee het in het potje vast zat met een mesje eraf.
Snij de beentjes los en plak ze met plastik lijm weer vast, maar nu zo dat het poppetje ligt.
Knip een stukje dunne witte stof van 5cm - 5cm en smeer de randen in met tacky glue tegen het rafelen. Vouw twee tegenoverelkaar liggende punten naar het midden en zet ze vast met wit garen.
Leg het poppetje erop en vouw de twee overgebleven punten naar elkaar toe, zodat het poppetje in een luier ligt. Zet de punten vast met wit garen en maak een klein lusje aan de bovenkant waar de snavel van de ooievaar doorheen past. Lijm dit lusje vast aan de snavel van de ooievaar.


Veel sukses!


© Jolande's Mini Fantasy